#3: Valen Agency - Johan Calissendorff

Vad gör du på Valen Agency?

Jag bokar artister till scener och sätter ihop turnéproduktioner. Det innebär många telefonsamtal, mejl, möten, luncher och konserter.

Varför gör du det? 

Att gå från planeringen inför en turné med en artist och låta alla snurriga samtal och konstiga idéer växa fram till något helt annat som sedan förverkligas på scen. Det är det roligaste jag vet.

Vad är mest spännande med musikbranschen just nu?

Allt går så satans fort och utbudet är så stort att en ibland blir helt vimmelkantig. Men mitt i smeten av alla intryck finns också möjligheten att upptäcka, integrera och uppleva nya, gamla och samtida stjärnor eller helt oetablerade artister. Ett knapptryck bort. 

Vad är en bra låt?

En bra låt funkar ofta i flera sammanhang. På klubb, i sängen dagen efter, i bilen, i hängmattan osv osv.

Framförs den också live av artister med bra energi så är det helt klart en vinnare!

Jämställdheten på musikscenerna är en ständigt högaktuell fråga och ni på Valen Agency har ju en uttalad jämställdhetssträvan, hur visar den sig rent konkret i ert arbete?

Att frågan har blivit aktuell i branschen är ett steg fram, även om vi ännu är långt ifrån en jämställd musikscen. Här måste vi fortsätta belysa problemen en mansdominerad scen innebär och tillsammans fortsätta sätta viktiga frågor på agendan. Här gör bland andra jamstalldfestival.se ett jättejobb, de är också en stor inspirationskälla till oss.

 När vi startade Valen Agency kändes det självklart att ha en jämställd profil och erbjuda minst 50/50 kvinnliga och manliga akter. Det är kul och inspirerande att vara med och bidra till att du, oavsett kön har musikaliska förebilder att relatera till. Vi lyfter frågan i hela ledet, från ax till limpa vilket innebär att vi ställer krav på arrangörerna att tänka jämställt och samtidigt erbjuder förslag på hur de kan involvera också tekniker och dj:s i det arbetet. Här har även vi en stor utmaning internt, idag drivs Valen Agency av två män och en kvinna. Det finns jobb att göra, överallt och för alla. 

Sen vill jag också passa på att lyfta att vi har ännu fler utmaningar och frågor som ska få plats på agendan. Det gäller bland annat HBTQ- och tillgänglighetsfrågor, med mera.