#4: 28 Booking - Corinne Nystedt

Vad gör du på 28 Booking?
Jag bokar spelningar, sätter ihop turnéer och fixar å trixar med logistik för våra band och artister. Det blir mycket telefonsamtal, mail men även många möten och självklart en hel del spelningar! 

Varför gör du det?
För att det är världens bästa jobb! Det är en otrolig kick när man sätter en bokning som man jobbat på att få till. Ibland kan det ta väldigt lång tid innan allt blir klart, så känslan när någonting är "satt" är helt fantastisk. Det är väldigt kul att jobba med artister och arrangörer. Ibland åker jag med som turnéledare, då får jag se hur bandet funkar live och träffa många arrangörer som jag annars bara pratat i telefon med.  

Men det är inte heller alltid lätt att vara bokare, det är tuff konkurrens och finns fler artister än spelställen- men då försöker jag tänka tillbaka på stunderna det har gått bra och det ger mig positiv energi till att fortsätta.

Vad är mest spännande med musikbranschen just nu?
Alla dessa otroligt duktiga nya talanger som dyker upp. Det är fantastiskt kul att se nya talanger växa och utvecklas. Det har hänt att man upptäckt och lyssnat på  en artist för flera år sedan som inte många visste om, och så helt plötsligt "slår" den igenom, det är superkul att se. Ibland är "folket" lite sega på att plocka upp oetablerade artister och följer mer vad som spelas på radion, vad de inte tänker på då är ju att den här artisten har kämpat i flera flera år för att komma dit, ingenting händer över en natt.....

Det är också väldigt spännande att det kommer in så mycket unga duktiga människor i musikbranschen, allt från nya management bolag till bokare, arrangörer och A&R´s, framförallt mycket duktiga tjejer, och det behövs! Detta är nog tack vare de fantastiska utbildningar som finns för musik och eventbranschen. Min utbildning på Campus Nyköping har varit en enorm hjälp för mig!

Vad är en bra låt?
En bra låt är en bra låt (haha) Jag tycker inte att det spelar någon roll vad det är för genre. En bra låt är en låt jag vill lyssna på 10 gånger om dagen, som fastnar i hjärnan och hjärtat. som väcker känslor, både fina men kan även vara sorgliga eller peppande. Uttrycket är det viktigaste, sen spelar det inte så stor roll om det är fullband, elektroniskt eller acapella!

Vilka tre saker är viktigast att en artist har när ni signar hen till 28 Booking?
Målmedvetenhet, talang och "känsla för feeling..... "

 

Foto: Anastasia Mashkovitch