#1: Drefvet.se - Ricky Holmquist

Ricky Holmquist är en av chefredaktörerna bakom nya pigga musiksiten Drefvet.se!

Vad gör du på Drefvet.se?

I det vardagliga Drefvandet så tar jag emot en uppsjö av mail, lyssnar på skivor jag får skickat till mig, tjatar på artister att vara med på vår site, skriver texter, redigerar bilder. Enkelt sammanfattat.. Allt efter vanlig arbetstid

Varför gör du det?

Jag gör det för att jag tycker det är så vansinnigt skoj, att se Drefvet växa, att växa flera meter av all positiv feedback som vi får för vårat jobb, och självklart för att jag älskar att skriva. Drefvet som musikmedia är en katt bland traditionella hermeliner. Vi sticker ut, vi är lite udda och nyskapande. Det gör att det skapar ett extra driv och ger ännu mer energi att hitta nya vinklar, nya tokiga idéer. Gå först i ledet och skapa nya stigar. Drefvet följer inte, vi leder. 

Vad är mest spännande med musikbranschen just nu?

Det är många väldigt spännande saker med musikbranschen just nu. Dels musiken i sig, många nya stilar, en hel ocean av många nya spännande artister, inte minst svenska artister som ska bli otroligt intressant att följa.

Samt att musikkonsumtionen förändras så snabbt. Plattformarna är fler vilket ger oss lyssnare ett otroligt brett utbud. Vilket givetvis är på både gott och ont. Det kan ibland kännas som att utbudet blir FÖR stort. Även om jag aldrig blir mätt på musik så kan det ibland kännas som ett överflödets förbannelse. Man är ett litet barn med nycklar till både godis och leksaksaffärer.

Vad är en bra låt?

Oj oj oj, universums svåraste fråga! En bra låt är en bra låt. Enligt mina kriterier är det en låt som gör själen varm, man ler med hela kroppen, man vill höra den igen, igen. Oavsett genre så är en bra låt ALLTID en bra låt. Man skulle kunna skriva en roman-serie i tolv volymer om vad en bra låt är. Men jag nöjer mig såhär för denna gång. 

Drefvet gör ofta egna speciella twister när ni uppmärksammar artister, till exempel gör ni knappt några regelrätta intervjuer utan låter ofta artisterna skriva egna texter eller göra listor. Varför jobbar ni så? 

Det var en tanke jag och kollega Mjörnberg hade redan i planeringsstadiet av Drefvet. Att försöka lyfta fram artisternas egna ord, utan att få standardsvaren. Plus att vi som musiknördar gärna vill se in lite bakom kulisserna, vad lyssnar artisterna på, vad influeras de av, bland annat. Samt att det ger en exklusivitet till sidan också. Vem skulle inte vilja komma in och läsa om sin favoritartists favoritartsiter? Ju konstigare listor och idéer desto bättre. 

Besök Drefvet här: www.drefvet.se