#7: Being Blogged - Johan Alexed

Vad gör du på Being Blogged?

Jag är väl någon form av redaktör för sidan, om man kan säga det om en blogg. 

Jag lägger upp mer eller mindre alla poster i bloggen samt intervjuar artister, dammsuger nätet efter nya spännande låtar och artister att hålla koll på, skriver recensioner av skivor och EPs etc.

Det är med andra ord galet mycket jobb, men kul!

Varför gör du det?

Först och främst är det för kärleken till musiken och att jag vill kunna lyfta upp bra talanger. 

Hjärtat i Being Blogged här ju oftast varit att hitta de där nya artisterna som många kanske inte känner till så väl, men som förhoppningsvis blommar ut ett halvår eller ett år senare. 

Ace Wilder var ett bra exempel på det. Min intervju med henne gjordes ett år innan Melodifestivalen, vilket betalade av sig den natten hon gick vidare i Scandinavium och den intervjun fick tusentals träffar. 

Sedan måste en väl vara lite manisk för att orka med det. Jag avsyr bloggar som ”tar semester” eller bara uppdateras en gång var 20:e dag. Jag vill att det ska hända något i bloggen varje dag, och varje gång en klickar in ska det gärna finnas ett nytt inlägg. Jag tror inte en kan uppdatera en blogg för ofta, men definitivt för sällan. 

Vad är mest spännande med musikbranschen just nu?

Allt!

Musikbranschen har under de senaste åren ändrats från fundamentet och uppåt, vilket den fortfarande gör. 

Det har aldrig släppts så mycket musik som nu, och det har heller aldrig funnits så många sätt att distribuera ens musik på som idag. 

Folk kan ju spela in en låt i sin sängkammare, ladda upp det på YouTube eller SoundCloud och tre dagar senare vara världskändisar. 

Hela den där ”gör det själv”-inställningen fascinerar mig otroligt mycket. Att en inte behöver ha ett stort skivbolag i ryggen för att komma ut, utan ett bra socialt nätverk. 

Sedan ska en aldrig underskatta styrkan som skivbolagen har när det gäller att nå ut till den bredare massan, men jag tror detta bara är början för de olika förändringar som kommer att ske även under kommande år. 

Vad är en bra låt?

En låt jag vill lyssna på mer än en gång. 

Bloggen är kanske Sveriges bredaste musikblogg, finns det någon tanke med det?

Ja. Bra musik är bra musik.

För mig spelar det ingen roll om det är pop, hårdrock, dansband eller dub-step, så länge låten ger mig något. 

Jag älskar allt med en popnerv, och kan man få in det i en hårdrockslåt - som Outtrigger gjorde med Echo - så är chansen stor att jag kommer gilla låten och med det har den en plats i Being Blogged. 

Jag försöker inte tänka cred eller ”detta bör man tycka om” när jag postar något - det är det så många andra som är duktiga på att göra. 

Bloggen kanske känns lite splittrat ibland, men jag ser ingen fel i att ena dagen få se en video med The Fooo och nästa läsa en intervju med Woodkid. 

Om inget så kanske bloggens bredd får folk som egentligen inte borde gilla The Fooo att lyssna lite i smyg och tycka att det ändå svänger lite.