#8: Studentradiolistan - Linda Stålberg

Vad gör du på Studentradion?

Jag är programansvarig på Studentradiolistan som alltså då är en sammanställning av de 20 mest spelade låtarna i Sveriges studentradiostationer. Det jag gör är att jag får alla stationers rotationslistor där jag ser all musik som spelats den senaste veckan. Alla låtar läggs in i uträkningen, och sen går man efter ett poängsystem, och de 20 låtar med högst poäng tar sig in på listan. 

Sen gör jag och min redaktion som jag har äran att bossa över också radioprogrammet Studentradiolistan, där vi helt enkelt spelar de här låtarna tillsammans med lite fakta om artisterna och låtarna (tänk klassiskt topplisteprogram liksom!), och programmet sänder vi i PiteFM Studentradion 92,8, K103 Göteborgs Studentradio, och RadioLUR Växjö Studentradio. 

Varför gör du det?

Jag har alltid tyckt det varit kul med ny musik, och här får man ofta höra det senaste först. Så förra året så blev jag erbjuden att vara med i programmet, och sen så nu i höstas så tog jag över det när förra programansvarige drog ut på praktik helt enkelt. 

Vad är mest spännande med musikbranschen just nu?

Jamen det är väl alltid kul att se hur musiken utvecklas, nya artister, nya låtar, men att musik förnyas är ju ingenting nytt. Så jag säger att jag väntar på festivalsäsongen och bandsläpp, alltid spännande att se vilka akter arrangörerna bokar! 

Vad är en bra låt?

En sån som jag spelar 234413 gånger i rad och inte ledsnar på. Jag kan liksom inte avgöra favoritgenre eller så, för alla de där låtarna jag fastnar för är alltid olika. Men sånt som sticker ut är ju alltid kul. Det ska hända mycket! 

Hur ska ni göra för att höja studentradions profil ännu mer?

Alltså själva listdelen av studentradiolistan känns ganska bra, så det lämnar vi som det är. Men radioprogrammet Studentradiolistan försöker vi alltid utveckla, just nu snackar vi mycket om hur vi skulle kunna ändra i formen på programmet, göra nya ljudbilder, och kanske få dit en ny programpunkt!