#5: Seawiik - Björn Sjögren

Vad gör du på SeaWiik?

Jag och kollegan Joakim kontaktar arrangörer, planerar med våra artister, bokar gig, fakturerar och blir fakturerade. 

Varför gör du det?

Vi startade upp under vår studietid på Music & Event Management-programmet i Hultsfred för att vi ville praktisera det vi lärde oss. Det började det rulla på och vi ville bara ha mer. Känslan en får av att sätta gig är jäkligt härlig! Sedan är det också häftigt att få möjligheten att följa och växa med en artist och att vara en del av det team som omger artisten och som jobbar mot ett gemensamt mål.    

Vad är mest spännande med musikbranschen just nu?

Jag är glad att konsertsäsongen är igång igen och hoppas att få se många nya intressanta akter framöver.

Vad är en bra låt?

Oftast är det melodin som nästan uteslutande utgör en bra låt för mig, oberoende av genre. Texten brukar jag lyssna in mig på långt senare och då blir det som en fantastisk bonus om även den är bra!    

Ni på SeaWiik har ett uttalat miljötänk i er verksamhet, hur yttrar det sig rent praktiskt?

Den första gången var när vi tvingade ut ett band på europaturné via tåg. Det gick sådär, haha.
Det handlar egentligen om rätt enkla saker, så som att ta en stor bil till konserten istället för två små och att åka kollektivt om det bara är en gitarr som ska med. Det skulle också vara kul att i större utsträckning använda t ex Skjutsgruppen för att fylla det sista sätet i bilen.    

www.seawiik.com