#10: 100 Songs - Karin Antonson

Vad gör du på 100 SONGS?

Min titel är General Manager och A&R. Jag ansvarar för teamet och de olika områdena på 100 SONGS, dvs promotion, bokning/live, produktion, förlagsdelen, 666 SONGS och sociala medier. Dessutom hittar och signar jag nya talanger med resten av A&R-gänget.  

Jag är även manager till duon JA tillsammans med Anna Kornelia Åberg.

Varför gör du det?

Jag var en sådan som spenderade alla veckopengar på skivor och spelningar när jag växte upp. Ville nog egentligen stå på scenen själv, men insåg som tur var mina begränsningar.

Jag bodde i Paris ett slag efter gymnasiet, jobbade i butik. Alla mina kompisar där gjorde massa coola saker, spelade musik, var designers, höll på med teater och film och jag insåg igen att jag verkligen ville hålla på med kreativa saker. Min kompis Karolone sa till mig en kväll: "du kan ju jobba bakom musiken!". Och jag ba: "Ah! Det kan man ju!". Så där och då föll nog det klassiska myntet ner.

Jag älskar 100 SONGS koncept. Tycker att det är grymt att vi jobbar med singlar, och över alla genrer. Vi är en språngbräda för nya akter, vi kan få ut en låt vi gillar snabbt och över hela världen! 

Vad är mest spännande med musikbranschen just nu?

100 SONGS! Och vad som händer den 27 januari 2015...

Vad är en bra låt?

http://bit.ly/1gNISDo

100 Songs har även 666 Songs, som endast släpper metal-låtar. Hur kommer det sig att ni valde en egen label för en egen genre?

Vi började få in väldigt mycket rock-och metalmusik förra vintern. Där handlar det fortfarande mest om fysisk försäljning och det är inte så många som jobbar med den genren idag. Våra ägare (Ola Håkansson, Ben Malén och Klas Lunding) såg igen ett håll i marknaden, precis som de gjorde när de startade 100 SONGS. Vi vill förenkla sättet att ge ut musik på, oberoende genrer. 666 SONGS kan ses som ett nätverk för rock-och metalälskare!