#14 : BD Pop - Petra Lundmark

Vad gör du på BD Pop?
Jag har varit med från starten av BD Pop. Vi drog igång för nio år sedan. Vi är en liten organisation (3 pers) men bolaget växer!! Vi har just anställt två personer till. Jag arbetar med promotion samt att jag hjälper musiker att lyckas i Sverige och övriga världen. Jag gör affärer och dealar för banden. Träffar folk och bygger BD Pop tillsammans med mina grymma kollegor. Vi arbetar med cirka 40 akter. BD Pop utvecklar norra Sveriges musikliv. Jag har världens roligaste jobb! Just nu är jag i Austin Texas på SXSW med The Magnettes, bandet fortsätter att turnera här i USA i en månad. Jag är ordförande i Popkollo häruppe samt sitter i SOM-styrelsen. Jag är med i alla projekt vi driver på ett eller annat sätt.

Varför gör du det?
För att jag älskar att hjälpa begåvade människor att lyckas och utvecklas. Musik är en passion för mig.

Vad är det mest spännande med musikbranchen just nu?
Teknik & musik i kombo. Sverige är spännande! Vi är en stormakt inom musikbranschen.

Vad är en bra låt?
En bra låt är en bra låt! Enkelt förklarat - man ska beröras.

Det kommer så mycket bra musik från Norrbotten, hur kommer det sig?
För att folk är så sjukt grymma i norr. Tror vi vågar vara oss själva. Tror vi är duktiga på att vända oss inåt och känna. Du vet kroppen finns i själen inte tvärt om. Vi har naturen nära, den är en viktig källa fast alla kanske inte är medvetna om hur mycket vi påverkas att ha den källan nära. Vi har det riktigt kallt och riktigt ljust och väldigt mörkt i omgångar här uppe. Det skapar kreativitet.