#15 : One Touch Edit Studio - Daniel Aldenmark

Vad gör du på One Touch Edit Studio?

Jag äger och driver företaget ihop med min kollega Otto. Det jag och vi pysslar med mest är att vara i vår studio och producera olika artister och band, skriva och spela in skräddarsydd musik och att mixa och mastra både egna och andras inspelningar. Utöver det är vi ute och spelar en hel del i alla möjliga sammanhang, från att stå bakom soloartister till att vara med i olika husband, vilket vi också ser som en del i vår verksamhet. 

Varför gör du det?

Bra fråga! Att jag har velat syssla med musik har alltid varit självklart, och intresset för ljudteknik blev starkare och starkare under högstadiet och gymnasiet. Efter gymnasiet fick vi för oss att starta en studio, och den har sedan dess fungerat bra som fast punkt i tillvaron som man kan utgå ifrån och syssla med lite allt möjligt. Jag gick ett tag i tankar om att plugga vidare och bli t ex instrumentlärare, men som det ser ut nu behöver jag liksom inte välja en sak, jag kan hoppa in där jag behövs!

Vad är mest spännande med musikbranschen just nu?

Alla lite mindre bolag som alla slåss för att vara mest uppfinningsrika och jobba tillsammans med artisterna för att lyckas nå ut. Iom sociala medier finns artisterna själva närvarande hela tiden, och det är känns som om bolag och artister jobbar närmare varandra och att det är mer och mer nåt slags guerilla-marknadsföring som gäller. 

Vad är en bra låt?

Jag är kanske lite gammaldags, men om man ska få mig att gå igång så är det oftast en vacker kombination av ackord och melodi som gör jobbet, och att det finns någon typ av framåtrörelse. Är ganska ointresserad av musik som är för riffbaserad och står och stampar. Gärna någon liten USP som gör att det känns genomtänkt men utan att låta tillkrånglat. Sist men inte minst ska den ha en jäkligt passande prod. 

Hur ser en studioägares liv ut om fem år?

För några år sedan såg det ju lite mörkt ut när alla kunde skaffa en hemstudio och prodda hemifrån. Jag tycker det har vänt nu. Alla kan fortfarande göra musik hemma, men det har även fått folk att förstå vilken skillnad det kan bli. Ett bra rum, möjligheten att spela in akustiska instrument, och inte minst erfarenhet går inte att ersätta med plugins! Samma sak tycker jag för övrigt gäller musiker. För några år sedan var det ganska standard att komma själv med backtracks eller möjligen en DJ. Nu tror jag publiken blir besviken om det inte åtminstone står nån jäkel och bankar på en golvpuka på scen, men allra helst har man med sig ett ordentligt live-band! Så jag tror att framtiden ser ljus ut både för studioägare och annat löst folk!